Тісто для такого пирога замішуємо на основі сметани – м’якушка вийде пишним, м’яким пористим. Ягоди в начинку використовуємо заморожені, причому попередньо розморожувати їх необов’язково. Але якщо на малині є лід, то краще все ж таки дати йому розтанути і злити утворилася рідина.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 260 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Малина – 200 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування пирога з замороженої малиною і сметаною? Для початку взобьем яйця: розбиваємо їх в об’ємну посуд, додаємо звичайний і ванільний цукор. Збиваємо міксером, поки не вийде світла пишна густа піна. Цей етап важливий: чим якісніше збита яєчна основа, тим пишніше виходить випічка.

В пишну яєчну піну кладемо сметану, розтоплене до рідкої маси вершкове масло і ретельно перемішуємо.

Далі просіваємо через дрібне сито борошно разом з розпушувачем, замішуємо тісто. Його консистенція повинна вийти досить густий, не текучої.

Готуємо малину. Якщо це свіжі ягоди, то промиваємо й обсушуємо їх. Заморожені плоди з льодом розморожуємо і зливаємо рідину. Якщо плоди заморожені в сухому вигляді, то розморожувати не треба.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма з силікону, допустимо не змащувати. У підготовлену форму викладаємо половину приготованого тесту. Розподіляємо малину на тесті.

Далі розподіляємо частину тіста поверх ягід.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо на середній рівень і випікаємо протягом орієнтовно сорока хвилин. Пиріг трохи підросте в обсязі і покриється вираженою золотистою скоринкою. Готовий пиріг виймаємо з духовки, дістаємо від форми, даємо охолонути. Посипаємо цукровою пудрою і розрізаємо випічку на порції.

Смачного!

Пироги ПП шарлотка Шарлотка з ягодами Шарлотка на сметані з розпушувачем