Апетитні біляші з начинкою з м’яса і картоплі – просто прекрасна закуска, яку дуже просто і легко приготувати вдома. Виходить ситне і смачне блюдо, яке можна подати на вечерю або для перекусу до чаю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування татарських біляшів з м’ясом і картоплею? Молко підігріваємо приблизно до 40 градусів і розмішуємо в ньому дріжджі. Додаємо сіль та цукровий пісок.
Тепер вводимо борошно, яйце і замішуємо тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години.
Поділяємо тісто на кілька шматочків і формуємо з них круглі коржики.
Картоплю чистимо і ріжемо кубиками.
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо квадратиками.
Змішуємо м’ясний фарш, картоплю і цибулю. Додаємо сіль і перець чорний мелений за смаком.
Викладаємо фарш на центр коржі і загинаємо краю. Так робимо з усіма коржами.
Змащуємо деко олією і викладаємо біляші. Відправляємо запікатися на 30-40 хв. при 180 градусах до утворення рум’яної скоринки.
Приємного апетиту!
Біляші Біляші в духовці Біляші з м'ясом і картоплею Біляші з начинкою з фаршу Біляші на дріжджах Біляші на молоці з дріжджами