Салатів з курки безліч. Більшість з них – холодні закуски. Я пропоную приготувати теплий салат з куркою і грибами. Салат виходить калорійним, тому для вечері це блюдо буде важкувато. Ви можете замінити майонез натуральним йогуртом, але і без заправки салат буде соковитий.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Гриби – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Майонез – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування теплого салату з куркою і грибами? Гриби можна використовувати будь-які. Заморожені гриби попередньо розморозьте.
гриби Розріжте на невеликі шматочки. У добре розігріту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізані гриби і обсмажте протягом п’яти хвилин.
Наберіть в глибоку каструлю холодної води, додайте сіль, покладіть куряче м’ясо, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 25 хвилин.
Готове куряче м’ясо остудіть, відокремте від кісток і зніміть шкіру за необхідності, нарізати середнім кубиком.
Болгарський перець добре помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням і наріжте тонкими півкільцями.
Морква добре промийте, натріть на крупній тертці (або на тертці для корейської моркви. На розігріту сковороду налийте трохи олії і обсмажте моркву з перцем до м’якості приблизно 15 хвилин.
Коли овочі приготуються, викладіть до них куряче м’ясо і гриби. Додайте спеції за смаком. Добре перемішайте і прогрійте кілька хвилин, щоб всі інгредієнти стали теплими.
За бажанням заправте салат невеликою кількістю майонезу. Подавайте порційно, прикрасивши свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і болгарським перцем Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами і морквою Салати з куркою Салати з куркою і грибами