Вашій увазі представлений рецепт теплого салату, який за рівнем приготування може зрівнятися з ресторанним стравою. Приготування салату займе певний час, також знадобляться нетипові інгредієнти. Поєднання продуктів і кінцевий результат вас точно приємно здивують.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряча печінка – 400 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Листовий салат – 100 гр.
  • Рукола – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Батон – 4 скибочки
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Апельсиновий сік – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 15 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло оливкове – 7 ст. л.
  • Соєвий соус 30 мл
  • Коньяк – 50 мл
  • Бальзамічний оцет – 2 ч. л.
  • Мускатний горіх – 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.35 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування теплого салату з курячою печінкою смачний! Скибочки батона нарізаємо невеликими квадратиками – розміром приблизно 1 див. Викладаємо шматочки батона на деко, поливаємо олією і ставимо на 20 хвилин у духовку, встановивши температуру до 180 градусів. Сухарики за цей час повинні підсушитися. Потім дістаньте їх з духовки, щоб охолоджувались.

Яблуко очищаємо від шкірки, видаляємо насіння з серцевиною і ріжемо тонкими скибочками.

Ставимо сковороду на включену конфорку, розтоплюємо шматочок вершкового масла і на ньому обсмажуємо нарізані яблука. Після того, як яблука підрум’яняться з двох сторін, додайте одну столову ложку цукрового піску. В результаті яблука повинні змінити свій колір, а цукор повністю розтанути. Підготовлені для салату викладаємо яблука в зручну ємність і накриваємо кришкою.

Далі необхідно обсмажити гриби. Перед цим наріжте їх пластинками. Для ретельного обсмажування грибів розділіть цей процес на дві частини. Готові гриби кладемо в ємність з яблуками.

Переходимо до підготовки курячої печінки. Промиваємо її, видаляючи при цьому плівки. Додаємо чайну ложку солі.

На розігріту сковороду вливаємо 5 столових ложок оливкової олії і обсмажуємо з двох сторін на ньому печінку. По готовності додаємо коньяк і чекаємо, поки він трохи випарується. Після цього приправляємо печінка прянощами – меленим перцем і мускатним горіхом. Потім додаємо половину від необхідного за рецептом кількості соєвого соусу (15 мл). Після перемішування вимикаємо газ, накриваємо сковороду кришкою.

Томат промийте і поріжте невеликими шматочками.

Підготуємо заправку для салату. В окремій ємності змішуємо наступні інгредієнти – лимонний і апельсиновий сік, столову ложку цукрового піску, бальзамічний оцет і залишився кількість оливкової олії (2 столових ложки). Все перемішуємо, щоб цукровий пісок розчинився.

Листя салату і рукколу промиваємо. Потім крупно нарізаємо і кладемо їх на блюдо. Зверху зелені викладаємо гриби, шматочки яблук і печінку.

Далі прикрашаємо теплий салат часточками томати, заливаємо підготовленої заправкою і поливаємо рештою кількістю соєвого соусу (15 мл).

Останній крок – викласти на салат сухарики. Готовий салат відразу в теплому вигляді подавайте до столу.

Приємного вам апетиту!

Салат з куркою, грибами і помідорами Салати з куркою Салати з куркою і грибами