Теплий салат цілком може стати повноцінним вечерею. Корисну і ситну курячу печінку доповнять салатні листя і овочі. Таке апетитне блюдо вже точно не залишить вас голодними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча печінка – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Листовий салат – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори черрі – 8 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для заправки: –
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати теплий салат з печінкою? Готуємо заправку для салату. Для цього змішуємо оливкову олію, соєвий соус, оцет і гірчицю. Ретельно перемішуємо до однорідного стану.

Розігріваємо сковороду з олією. Солодкий перець нарізаємо тонкими смужками і злегка обсмажуємо протягом 3-5 хвилин на середньому вогні.

Підготуємо печінку для обжарювання. Промиваємо, очищаємо від надлишок, обвалюємо в борошні із сіллю і відправляємо на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо близько 7 хвилин на середньому вогні до повної готовності. Печінка повинна вийти рум’яної і добре прожареної всередині.

Цибулю ріжемо кільцями і ошпарюємо для салату. Нарізаємо черрі на часточки.

Викладаємо салат на блюдо. Вистилаємо салатні листя. Якщо вони великі, то розриваємо їх руками на кілька частин. Додаємо овочі і печінку. Перемішувати не потрібно, всі інгредієнти необхідно відразу рівномірно розподілити. Поливаємо заливкою. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Салати з куркою