Теплий салат цілком може стати повноцінним вечерею. Корисну і ситну курячу печінку доповнять салатні листя і овочі. Таке апетитне блюдо вже точно не залишить вас голодними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча печінка – 5 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Листовий салат – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори черрі – 8 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Для заправки: –
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати теплий салат з печінкою? Готуємо заправку для салату. Для цього змішуємо оливкову олію, соєвий соус, оцет і гірчицю. Ретельно перемішуємо до однорідного стану.
Розігріваємо сковороду з олією. Солодкий перець нарізаємо тонкими смужками і злегка обсмажуємо протягом 3-5 хвилин на середньому вогні.
Підготуємо печінку для обжарювання. Промиваємо, очищаємо від надлишок, обвалюємо в борошні із сіллю і відправляємо на розігріту з маслом сковороду. Обсмажуємо близько 7 хвилин на середньому вогні до повної готовності. Печінка повинна вийти рум’яної і добре прожареної всередині.
Цибулю ріжемо кільцями і ошпарюємо для салату. Нарізаємо черрі на часточки.
Викладаємо салат на блюдо. Вистилаємо салатні листя. Якщо вони великі, то розриваємо їх руками на кілька частин. Додаємо овочі і печінку. Перемішувати не потрібно, всі інгредієнти необхідно відразу рівномірно розподілити. Поливаємо заливкою. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Салати з куркою