чи Пробували ви коли-небудь салат з помідорами, кабачками і скумбрією? Соковитий, ніжний, кисло-солодкий на смак і в міру солоний, пряний і дуже-дуже смачний, він стане для вас несподіваним відкриттям серед консервації холодної закуски. Поєднання великої кількості овочів і невеликої кількості рослинного масла роблять салат легким, в теж час ситним. Він з легкістю замінить вам обід або вечерю, варто лише доповнити його відварною картоплею або рисом, або шматочком свіжого хліба.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 450 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Скумбрія – 1 банка
  • Перець червоний мелений – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату зі скумбрією і помідорами на зиму? Помідори і кабачки промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохнули. Цибулю чистимо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин, моркву чистимо і промиваємо.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо в глибоку емальовану каструлю.

Моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і нарізаємо невеликими шматочками, потім подрібнюємо в пюре за допомогою кухонного комбайна.

В каструлі змішуємо цибулю, моркву, томатне пюре і пасту, додаємо рослинне масло і ставимо каструлю на середній вогонь. Овочі доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 20-25 хвилин. Не забуваємо їх періодично перемішувати.

У кабачків видаляємо плодоніжки і нарізаємо тонкою соломкою. Кабачки ми використовуємо молоді, тому шкірку не знімаємо.

Після закінчення часу до овочів додаємо нарізані кабачки, очищені від кісточок шматочки консервованої скумбрії разом з маслом, сіль, цукор і спеції, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні ще 50-60 хвилин, періодично помішуючи салат. За 5-7 хвилин до закінчення приготування в салат додаємо оцет.

Банки для консервів промиваємо питною содою, добре споліскують проточною водою і ставимо в холодну духовку на решітку шийкою вниз. Включаємо духовку на 100 градусів і стерилізуємо банки протягом 5-7 хвилин. Потім за допомогою прихватов виймаємо їх з духовки і залишаємо, щоб вони охололи.

Каструлю з готовим салатом знімаємо з вогню і розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо теплим пледом для того, щоб салат повільно остигав і ще трохи пропарити. Потім повністю охолола до кімнатної температури прибираємо салат в темне прохолодне місце на зберігання.

Кабачки на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Салати без перцю на зиму Салати на зиму