Як правило, салати з рисом на зиму всі варяться з додаванням болгарського перцю, що не дивно, адже виходить гарантовано смачно. Але ми пропонуємо зварити на основі рису овочевий салат з кабачків, цибулі та моркви. Виходить просто і зі смаком, тим більше що це не вимагає додаткової покупки перцю.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати салат з рисом на зиму без перцю легко! Рис промити, залити 5 склянками води і варити до напівготовності. Потім викласти в друшляк, промити водою.

Кабачки помити, зняти шкірку і порізати кубиками. Цибулю нарізати кубиками, часник порубати ножем, моркву потерти на крупній тертці.

Обсмажити у сковороді на рослинній місці моркву з цибулею протягом 5 хв

Додати кабачки, томатну пасту, сіль, цукровий пісок і мелений перець. Перемішати, накрити сковороду кришкою і тушкувати 30 хв. За 5 хв. до закінчення приготування покласти в салат рис і рубаний часник.

Розкласти гарячий салат з простерилизованным банкам, закатати прокип’яченими кришками і перевернути догори дном. Вкрити закачування ковдрою і дати охолонути протягом 18 годин. Прибрати на зберігання до вживання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Салат з кабачків без стерилізації на зиму Салат з овочів і рису на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з кабачків на зиму Салати на зиму