Біляші готують з різною начинкою, найпоширенішими є м’ясна і картопляно-м’ясна. Картопля вбирає в себе м’ясний сік, за рахунок чого начинка виходить неймовірно соковитою і в міру жирної.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сода харчова – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати тісто для біляші з м’ясом і картоплею легко! У миску покладіть розм’якшене вершкове масло.
Просійте в миску з маслом борошно. Перемішайте виделкою ці інгредієнти.
Борошно і вершкове масло повинні перетворитися в дрібну крихту. Далі додайте щіпку соди і сіль.
Далі розбийте 2 курячих яйця.
Потім додайте кефір кімнатної температури і замісіть тісто спочатку в мисці, потім перекладіть його на стільницю і вимішуйте руками.
Тісто загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник, поки будете готувати начинку.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на кефірі Тісто для біляшів на кефірі без дріжджів