Біляші готують з різною начинкою, найпоширенішими є м’ясна і картопляно-м’ясна. Картопля вбирає в себе м’ясний сік, за рахунок чого начинка виходить неймовірно соковитою і в міру жирної.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сода харчова – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати тісто для біляші з м’ясом і картоплею легко! У миску покладіть розм’якшене вершкове масло.

Просійте в миску з маслом борошно. Перемішайте виделкою ці інгредієнти.

Борошно і вершкове масло повинні перетворитися в дрібну крихту. Далі додайте щіпку соди і сіль.

Далі розбийте 2 курячих яйця.

Потім додайте кефір кімнатної температури і замісіть тісто спочатку в мисці, потім перекладіть його на стільницю і вимішуйте руками.

Тісто загорнути в харчову плівку і приберіть в холодильник, поки будете готувати начинку.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів без дріжджів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на кефірі Тісто для біляшів на кефірі без дріжджів