Біляші на дріжджовому тесті виходять пишними з хрусткою скоринкою. Ситна домашня закуска, яку можна приготувати для сімейного чаювання. Особливо актуальна вона в осінній час, коли так хочеться тепла і затишку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Свіжі дріжджі – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для біляшів на сирих дріжджах на молоці. У тепле молоко покладіть дріжджі і всипте цукор, перемішайте.
Потім додайте просіяне борошно в такій кількості, щоб маса нагадувала консистенцію густої сметани.
Поставте дріжджову масу в тепле місце на 30 хвилин.
Коли опара підійде, додати сіль і рослинне масло, перемішайте.
Потім частинами вводите просіяне борошно і замішують тісто.
Тісто покладіть в миску, накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 години. Тісто за цей час має збільшитися в об’ємі вдвічі.
Тісто викладіть на робочу область і обімніть тісто ще раз руками, змащеними олією.
Для того, щоб зробити біляші, розділіть тісто на кілька шматочків, розкачати їх і нафаршируйте м’ясною начинкою.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці