Біляші на дріжджовому тесті виходять пишними з хрусткою скоринкою. Ситна домашня закуска, яку можна приготувати для сімейного чаювання. Особливо актуальна вона в осінній час, коли так хочеться тепла і затишку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 0,5 л.
  • Свіжі дріжджі – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для біляшів на сирих дріжджах на молоці. У тепле молоко покладіть дріжджі і всипте цукор, перемішайте.

Потім додайте просіяне борошно в такій кількості, щоб маса нагадувала консистенцію густої сметани.

Поставте дріжджову масу в тепле місце на 30 хвилин.

Коли опара підійде, додати сіль і рослинне масло, перемішайте.

Потім частинами вводите просіяне борошно і замішують тісто.

Тісто покладіть в миску, накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 1-1,5 години. Тісто за цей час має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Тісто викладіть на робочу область і обімніть тісто ще раз руками, змащеними олією.

Для того, щоб зробити біляші, розділіть тісто на кілька шматочків, розкачати їх і нафаршируйте м’ясною начинкою.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці