Біляші улюблені всіма. І звичайно домашні біляші не йдуть ні в яке порівняння з покупними, вони на 100 відсотків натуральні і не такі жирні.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Молоко коров’яче – 600 мл
  • Сухі дріжджі – 17 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Житнє обдирне борошно – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати тісто для біляшів з сухими дріжджами на молоці? Підігрійте молоко до 33 градусів, розведіть в ньому сухі дріжджі. Додайте цукор і дві столові ложки просіяного пшеничного борошна. Залиште суміш на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.

Решту борошно просійте і змішайте з розпушувачем.

Додайте в борошно одне куряче яйце.

Після того як опара підійде, додати в борошно і перемішайте. Стіл змастіть рослинною олією, викладіть на нього тісто і продовжуйте заміс руками. Коли тісто при розтягуванні не буде рватися, то можна припиняти його місити.

З тіста сформуйте колобок. Покладіть його в миску і поставте в тепле місце на 1 годину.

За цей час тісто збільшиться в об’ємі і буде готове до ліплення біляшів.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах