Біляші улюблені всіма. І звичайно домашні біляші не йдуть ні в яке порівняння з покупними, вони на 100 відсотків натуральні і не такі жирні.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Молоко коров’яче – 600 мл
- Сухі дріжджі – 17 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 пакет
- Житнє обдирне борошно – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати тісто для біляшів з сухими дріжджами на молоці? Підігрійте молоко до 33 градусів, розведіть в ньому сухі дріжджі. Додайте цукор і дві столові ложки просіяного пшеничного борошна. Залиште суміш на 10 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
Решту борошно просійте і змішайте з розпушувачем.
Додайте в борошно одне куряче яйце.
Після того як опара підійде, додати в борошно і перемішайте. Стіл змастіть рослинною олією, викладіть на нього тісто і продовжуйте заміс руками. Коли тісто при розтягуванні не буде рватися, то можна припиняти його місити.
З тіста сформуйте колобок. Покладіть його в миску і поставте в тепле місце на 1 годину.
За цей час тісто збільшиться в об’ємі і буде готове до ліплення біляшів.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах