Любителів домашньої випічки рекомендую приготувати надзвичайно апетитний курник. Для приготування курника я використовую класичне тісто на кефірі. Курник на такому тесті виходить розсипчастим і хрустким, чудово поєднується з соковитою начинкою пирога.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Для тіста: –
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Кефір – 900 мл
  • Борошно пшеничне – 1200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • стегно Куряче філе – 600 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичного тесту для курника на кефірі. Необхідну кількість кефіру трохи підігрійте на невеликому вогні. Потім вилийте в чашу міксера.

Розм’якшений маргарин наріжте невеликими кубиками і додайте до подогретому кефіру. За допомогою насадки перемішайте до однорідної консистенції.

В окрему ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна і харчової соди, додайте сіль і добре перемішайте сухі інгредієнти. Сухі інгредієнти поступово введіть в чашу міксера і на невеликій швидкості замісіть тісто гаком.

Вимішуйте тісто міксером кілька хвилин. Готове тісто викладіть на силіконовий килимок, присипте борошном і вимісити тісто руками. Потім накрийте чистим сухим рушником і залиште відпочивати на 20-25 хвилин.

Приготуйте начинку. Куряче м’ясо – куряче філе або м’якоть курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.

Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте невеликим кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте і додайте до картоплі.

Готове тісто розділіть на 2 однакові частини.

Кожну частину розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Одну частину викладіть на деко, застелений пекарської папером.

Зверху рівномірно розподіліть приготовану начинку. Посоліть і поперчіть.

Поверх начинки викладіть другу частину тіста. Добре защепніть краї тіста. По всій поверхні зробіть надрізи.

Лист з курником помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 45 хвилин.

Гарячий курник, приготований на класичному тесті, наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Курник з куркою та картоплею класичний Курник класичний Тісто в домашніх умовах Тісто для курника Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на маргарині