Щоб манти зберегли форму при готуванні і вийшли смачними, важливо замісити міцне і еластичне тісто. На думку досвідчених кулінарів, таким вийде тісто, замішане на мінералці, та й до того ж воно замішується без грудочок і виходить більш ніжним, ніж на воді. Тісто на мінералці замішують з додаванням і яйця, і молока, і рослинної олії. Рецепт вибирайте самі, тільки мінералку використовуйте з невідкритою пляшки, щоб в ній зберігся газ.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода мінеральна – 0.7 л.
  • Молоко коров’яче – 0.3 л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати тісто на мінеральній воді для мантів, в спеціальний посуд для замішування тіста розбийте два курячих яйця.

Ложкою їх просто перемішайте до однорідного стану, не збиваючи масу.

Потім до яєць насипте пів чайної ложечки солі і ще раз перемішайте.

Потім до яєчної маси налийте вказане в рецепті кількість мінералки і молока кімнатної температури і перемішайте ще раз.

Потрібну кількість борошна просійте на сито. Одну частину борошна пересипте до рідких інгредієнтів.

все перемішайте Віночком до густого однорідного стану.

Потім досипте решту борошно і замісіть тісто, поки борошно не забере всю рідину.

перекладіть Тісто на посипану мукою робочу поверхню столу і руками протягом 15 хвилин добре вимісіть. Замішане тісто на мінералці виходить в міру тугий і еластичним і з нього можна відразу, без часу «відпочинку», формувати манти.

Смачних і вдалих страв!

Тісто в домашніх умовах