Цей рецепт тіста ідеально підходить для смаження хрустких, соковитих чебуреків. Його можна легко розкачати в тонкий корж, воно не рветься і добре прожарюється. Головне не переборщити з борошном.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Вода – 150 мл
- Масло рослинне – 20 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 450 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для чебуреків без горілки? У каструлю з товстим дном влийте воду, рослинне масло і всипте сіль. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння.
У киплячу масу додайте склянку борошна і перемішайте до однорідності не знімаючи з вогню. Потім зніміть каструлю з вогню і трохи остудіть тісто.
Тісто перекладіть в миску, додайте яйце і перемішайте до однорідного стану.
Продовжуйте замішувати тісто, додаючи в нього борошно.
В результаті у вас вийде слухняне, еластичне тісто. Накрийте його плівкою і залиште на 15-20 хвилин.
Потім розділіть тісто на кілька рівних частин і зліпіть чебуреки.
Приємного апетиту!
Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків на воді Тісто для чебуреків на гарячій воді Тісто для чебуреків на рослинному маслі