Заварне тісто для чебуреків виходить дуже смачним, навіть без додавання яєць. Повітряне, еластичне в духовці воно перетворюється в даний смакота. А апетитна рум’яна кірочка зведе з розуму кого завгодно!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати заварне тісто для чебуреків на окропі без яєць, для початку просіваємо борошно через ситечко. Так ми позбудемося великих грудок і наповнимо борошно киснем. А тісто вийде однорідним і повітряним.

кип’ятимо Воду, розчиняємо в ній цукровий пісок і сіль. Заливаємо водою борошно, все ретельно розмішуємо. Вводимо рослинне масло, продовжуємо заважати лопаткою, поки тісто не стане холодніше.

Тепер посипаємо мукою стільницю, також можна присипати долоні і продовжуємо вимішувати тісто 5-7 хв.

Накриваємо тісто рушником, щоб верх не підсох, і залишаємо на 20 хв. За цей час тісто краще склеїться і стане більш еластичним.

Тісто готове! Можна приступати до чебуреків! Приємного апетиту!

Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків без яєць Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків на воді Тісто для чебуреків на гарячій воді