Якщо ви любите італійську піцу, я з великим задоволенням хочу вам порекомендувати чудовий рецепт тіста для класичної італійської піци. Це блюдо на такому тесті виходить точнісінько, як в Італії. Ніжне тонке тісто, неодмінно, сподобається всім.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Вода – 325 мл
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для класичної італійської піци просто! У глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито і додайте сіль.

Добре перемішайте сухі інгредієнти.

У центрі зробіть невелике заглиблення.

В глибокій ємності змішайте необхідну кількість попередньо підігрітою питної води і сухих дріжджів. Гарненько перемішайте до однорідної консистенції.

Тонкою цівкою введіть отриману масу в сухі інгредієнти. Ретельно перемішайте.

Тісто перекладіть на суху чисту робочу поверхню столу. Додайте рослинне масло.

Після чого тісто добре вимісити руками до м’якого еластичного стану.

Тісто скачайте в великий ком.

Потім розділіть його на дві однакові за розміром частини.

Тісто накрийте чистим кухонним рушником.

Коли тісто підніметься досить і значно збільшиться в об’ємі, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз, накривши кухонним рушником.

тісто розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками, формуючи рівну круглу форму.

Викладіть улюблену начинку і помістіть піцу в попередньо розігріту духовку, випікайте піцу до готовності, а потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци на воді Тісто на воді для піци на сухих дріжджах