Цінителів смачної домашньої випічки хочу запропонувати приготувати ситний курник. Для приготування курника можна використовувати різні види тіста. Однак, випічка, приготовлена на тесті з використанням сметани і майонезу, виходить з незвичайною текстурою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Майонез – 200 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- стегно Куряче філе – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для курника на сметані і майонезі. У ємність, в якій будете замішувати тісто, викладіть необхідну кількість сметани і майонезу. Гарненько перемішайте віночком до однорідної консистенції. Потім додайте сіль і харчову соду.
Після чого поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито. Добре перемішайте. Тісто добре вимісити руками, зберіть в ком, помістіть в ємність і оберніть харчовою плівкою, відправте його в холодильник приблизно на 25 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Картопля очистіть і наріжте дрібним кубиком. перемішайте начинку.
М’якоть курячого стегна вимийте, обсушити, наріжте невеликими шматочками. Посоліть і поперчіть,
Деко змастіть рослинною олією.
Тісто розділіть на 2 частини, розкачати в прямокутник. Викладіть на деко.
Зверху рівномірно розподіліть начинку.
Поверх начинки викладіть другий прямокутник тесту. Добре защепніть краї тіста. Гострим ножем зробіть надрізи по всій поверхні курника.
Лист з курником помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріг 45 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.
Готовий курник, приготований на класичному тесті з використанням сметани і майонезу, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Тісто для курника Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на сметані