Цінителів смачної домашньої випічки хочу запропонувати приготувати ситний курник. Для приготування курника можна використовувати різні види тіста. Однак, випічка, приготовлена на тесті з використанням сметани і майонезу, виходить з незвичайною текстурою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Майонез – 200 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • стегно Куряче філе – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для курника на сметані і майонезі. У ємність, в якій будете замішувати тісто, викладіть необхідну кількість сметани і майонезу. Гарненько перемішайте віночком до однорідної консистенції. Потім додайте сіль і харчову соду.

Після чого поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито. Добре перемішайте. Тісто добре вимісити руками, зберіть в ком, помістіть в ємність і оберніть харчовою плівкою, відправте його в холодильник приблизно на 25 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Картопля очистіть і наріжте дрібним кубиком. перемішайте начинку.

М’якоть курячого стегна вимийте, обсушити, наріжте невеликими шматочками. Посоліть і поперчіть,

Деко змастіть рослинною олією.

Тісто розділіть на 2 частини, розкачати в прямокутник. Викладіть на деко.

Зверху рівномірно розподіліть начинку.

Поверх начинки викладіть другий прямокутник тесту. Добре защепніть краї тіста. Гострим ножем зробіть надрізи по всій поверхні курника.

Лист з курником помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріг 45 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.

Готовий курник, приготований на класичному тесті з використанням сметани і майонезу, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник Курник з куркою Курник з куркою та картоплею Тісто для курника Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на сметані