Курник з куркою та картоплею на кефірі в духовці виходить чудовим! Я дуже люблю домашню випічку і часто балую своїх домашніх як солодкими, так і солоними виробами. Сьогодні з превеликим задоволенням хочу поділитися з вами ще одним своїм рецептом курника. Він виходить ніжним з соковитою ситної начинкою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Паприка – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати курник з куркою та картоплею на кефірі в духовці? Приготуйте тісто. У глибоку ємність налийте необхідну кількість кефіру.

Потім додати харчову соду.

Ретельно перемішайте масу з допомогою віночка до освіти характерною пінливої реакції.

Додайте сіль.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, трохи охолодіть і влийте до рідких інгредієнтів.

Розбийте куряче яйце.

Ретельно перемішайте до утворення однорідної консистенції. Отриману рідку масу перелийте в глибоку ємність, в якій будете замішувати тісто.

В окрему ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна. У кілька прийомів до рідких інгредієнтів введіть просіяне пшеничне борошно.

Ретельно перемішайте.

тісто добре вимісити, зберіть в кулю.

Помістіть в ємність.

Накрийте чистим кухонним рушником. Тісто залиште відпочити приблизно на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку. Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками.

Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте невеликим кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте.

Поперчіть за смаком, додайте паприку.

Посоліть.

Ретельно перемішати начинку.

Відпочиле тісто розділіть на 2 частини.

Кожну частину розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр.

Викладіть на деко, застелене пекарським папером.

Зверху рівномірно розподіліть приготовану начинку.

Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і розкласти поверх начинки.

Поверх начинки викладіть другий пласт тесту.

Добре защепніть краю тесту.

Курячі жовтки збийте до однорідної консистенції. Поверхню пирога змастіть яєчною масою, скориставшись силіконової пензликом.

По центру зробіть отвір.

Лист з пирогом помістіть в попередньо розігріту до 170 градусів духовку і випікайте курник 50 хвилин.

Гарячий курник з куркою та картоплею, приготований на кефірі в духовці, вийміть з дека і перемістіть на блюдо для подачі. Апетитний курник наріжте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник в духовці Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Курник на кефірі Курник на кефірі з картоплею і куркою