Для курника я використовую класичне тісто на сметані. Випічка, приготовлена на класичному тесті з використанням сметани, виходить з розсипчастим ніжним тістом. З цього тіста курник виходить смачним і ніжним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- стегно Куряче філе – 400 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Рецепт тіста для курника на сметані класичного простий у приготуванні! Відміряйте необхідну кількість маргарину і розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Сметану викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість харчової соди і сіль.
Гарненько перемішайте масу віночком до утворення характерною пінливої реакції. Потім влийте розтоплений маргарин, ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції. У кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна.
Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте харчовою плівкою або чистим кухонним рушником і залиште тісто відпочити на 20-25 хвилин.
Курячі стегна добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім відокремте від кісток і шкіри м’якоть і дрібно наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім подрібніть гострим ножем. Картопля добре очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім дрібно наріжте. Посоліть і поперчіть.
Ретельно перемішати начинку.
Підготуйте форму для випічки.
Готове тісто розділіть на 2 частини.
Кожну частину розкачайте, скориставшись качалкою, в коло товщиною 1 сантиметр.
Одну частину викладіть в підготовлену форму і сформуйте бортики.
Зверху рівномірно розподіліть приготовану начинку. Вершкове масло наріжте шматочками і викладіть поверх начинки.
Поверх начинки викладіть другу частину тіста.
Добре защепніть краї тіста. Зробіть кілька отворів у центрі і проколіть виделкою по всій поверхні пирога.
Форму з курником помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курник 45 хвилин.
Ароматний курник, приготований на класичному тесті з використанням сметани, акуратно вийміть з форми і перемістіть на блюдо для подачі.
Приємного апетиту!
Курник Курник з куркою Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Курник з куркою та картоплею класичний Пісочне тісто для курника на маргарині Тісто для курника Тісто для курника на маргарині