Кыстыбай – знамените башкирська блюдо, яке готується з лаваша і картопляного пюре. Це блюдо можна подавати в пост. Тісто для лаваша готується без використання молока та яєць.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Вода – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для кыстыбай на воді без яєць. Борошно просіяти через сито в глибоку миску.
Додайте сіль і рослинне масло.
закип’ятіть Воду, влийте її в борошняну масу і швидко розмішайте інгредієнти виделкою.
Потім, коли тісто стане досить густим, вимішуйте його руками.
Тісто скачайте в грудку і дайте йому відпочити 20-30 хвилин, прикривши рушником або харчовою плівкою.
Потім розділіть тісто на кілька рівних частин, розкачайте з них тонкі коржі.
Підсушіть коржі на сухій сковороді.
Загорніть начинку на корж з картопляного пюре і кыстыбай готовий.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею Тісто для кыстыбый по-татарськи з картоплею