По цьому рецепту ви зможете приготувати тонке тісто для піци на живих дріжджах. Потрібно запастися терпінням, тому що тісто має постояти деякий час в теплі і підрости, але зате основа з нього виходить м’якою і одночасно хрусткою.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Вода – 100 мл
  • Свіжі дріжджі – 15 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування дріжджового тіста для піци з живими дріжджами? У миску налийте теплу воду, розчиніть в ній цукор і живі дріжджі.

Додайте 3 столові ложки просіяного борошна і перемішайте.

Накрийте миску з опарою чистим рушником і залиште на 10 хвилин.

Після цього додайте в опару 200 грам просіяного борошна.

Потім додайте сіль і оливкове масло.

Починайте замішувати тісто виделкою, потім, коли воно стане дуже густим, вимішуйте його руками.

Через 10-15 хвилин тісто буде готове і перестане липнути до рук. Залиште його на 40-60 хвилин в теплому місці відпочити, після чого можна приступати до розкочування.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци без яєць Швидке тісто для піци на сухих дріжджах