Смачне тісто для кыстыбый можна приготувати на воді, а щоб воно вийшло більш ситним, додамо в нього трохи рослинного масла. Щільне, еластичне тісто не доставить турбот і страва вийде смачні і поживним!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для кыстыбый на воді. Просіваємо борошно пшеничне з допомогою ситечка, щоб збагатити його киснем і зробити тісто більш ніжним і повітряним.

Розчиняємо у воді сіль та цукровий пісок.

Додаємо рослинне масло.

Засипаємо борошно невеликими порціями, постійно помішуючи, щоб тісто вийшло однорідним.

Викладаємо тісто на стіл і продовжуємо вимішувати руками ще 5-7 хв. Так воно стане еластичним і його буде просто розкачати.

Залишаємо тісто настоятися на 20 хв., а щоб верх не підсох накриваємо його плівкою або рушником.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для кыстыбый Тісто для кыстыбый з картоплею