Мінеральна вода є ідеальної рідкою основою для домашнього тесту на манти. До неї додається трохи олії, щоб тісто вийшло більш м’яким, еластичним і раскатывалось в тонкий пласт. Воду використовують середньо або сильно газовану, і охолоджену, тільки пляшку відкривають перед замісом тіста, щоб газ зберігся. Тісто на мінералці не потребує тривалому замісі і для відпочинку йому достатньо 15 хвилин.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 650 гр.
  • Вода мінеральна – 200 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати тісто для мантів на мінералці з рослинним маслом легко! Насамперед підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для замісу тіста для мантів на мінералці.

В посуд для замішування тіста насипте через сито борошно пшеничне.

Холодну газовану воду налийте в склянку. Насипте до неї цукор і сіль, потім налийте олію і ложечкою добре перемішайте.

Потім цю газовану суміш перелийте в посуд з борошном і ложкою перемішайте, щоб борошно забрала всю рідину і тісто стало одним грудкою.

Замішане тісто перекладіть на посипаний борошном стіл і руками протягом 2 хвилин завершіть заміс. Потім тісто скачайте в колобок, прикрийте чистою серветкою і залиште на 15 хвилин для відпочинку.

Після закінчення цього часу тісто придбає гладку і еластичну текстуру.

Тісто на мінералці з рослинним маслом готово. Можете формувати манти з будь-якою начинкою.

Смачних і вдалих страв!

Тісто в домашніх умовах