Мінеральна вода є ідеальної рідкою основою для домашнього тесту на манти. До неї додається трохи олії, щоб тісто вийшло більш м’яким, еластичним і раскатывалось в тонкий пласт. Воду використовують середньо або сильно газовану, і охолоджену, тільки пляшку відкривають перед замісом тіста, щоб газ зберігся. Тісто на мінералці не потребує тривалому замісі і для відпочинку йому достатньо 15 хвилин.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 650 гр.
- Вода мінеральна – 200 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для мантів на мінералці з рослинним маслом легко! Насамперед підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для замісу тіста для мантів на мінералці.
В посуд для замішування тіста насипте через сито борошно пшеничне.
Холодну газовану воду налийте в склянку. Насипте до неї цукор і сіль, потім налийте олію і ложечкою добре перемішайте.
Потім цю газовану суміш перелийте в посуд з борошном і ложкою перемішайте, щоб борошно забрала всю рідину і тісто стало одним грудкою.
Замішане тісто перекладіть на посипаний борошном стіл і руками протягом 2 хвилин завершіть заміс. Потім тісто скачайте в колобок, прикрийте чистою серветкою і залиште на 15 хвилин для відпочинку.
Після закінчення цього часу тісто придбає гладку і еластичну текстуру.
Тісто на мінералці з рослинним маслом готово. Можете формувати манти з будь-якою начинкою.
Смачних і вдалих страв!