Тісто для мантів в традиційному рецепті має в своїй основі воду. Але якщо вам хочеться, щоб тісто було не таким пісним, а більш насиченим, спробуйте рецепт з використанням молока.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно – 3,5 склянки
Процес приготування:
Для того щоб приготувати тісто для мантів на молоці, беремо достатньо простору миску. Додаємо в неї спочатку молоко, а потім вливаємо олію. Злегка перемішуємо.
Засипаємо одну чайну ложку солі, потім вбиваємо яйця (гострим лезом ножа точним легким ударом розбиваємо яйця прямо над мискою. Якщо боїтеся, що вміст миски потраплять шматочки шкаралупи, розбийте їх в іншу ємність, а потім влийте в суміш).
Скористаємося віночком, щоб гарненько збити рідина.
В окрему ємність просіваємо борошно (бажано не менше двох разів). Це дуже важливий момент. Радимо вам його не пропускати.
Поступово вливаємо в борошно молоко. Перемішуємо інгредієнти ложкою до тих пір, поки воно не збереться в грудку.
Переносимо тісто на обробну дошку і починаємо місити його руками.
Тепер загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 30 хвилин.
Тісто готове!