Запорукою ідеального тесту для мантів, щоб воно не рвалося в процесі готування, є додавання в тісто курячого яйця, дворазове просіювання борошна, вимішування тіста протягом 15 хвилин і відпочинок його не менше 30 хвилин. Рецепт простий, доступний і найпоширеніший.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати тісто для мантів, щоб не рвалась легко! Потрібну кількість пшеничного борошна двічі просіваємо на дрібнодисперсне сито в посуд для замішування тіста.
Потім борошно ложкою збираємо в гірку, робимо в середині її невелике заглиблення і в нього розбиваємо одне яйце.
Борошно посипаємо сіллю.
Потім до борошні порційно наливаємо воду кімнатної температури і акуратно виделкою або ложкою замішуємо тісто, щоб борошно ввібрала всю рідину і в тесті не вийшли великі грудки.
Потім перекладаємо тісто на посипану борошном робочу поверхню і вимішуємо його руками протягом 15 хвилин. Замішане тісто не повинно прилипати до долонь.
Потім скачуємо тісто в колобок.
Тісто прикривають чистою серветкою і залишаємо на 30 хвилин для вистоювання, щоб набухла клейковина борошна. За цей час воно стане гладким і еластичним.
Після закінчення цього часу тісто розкачуємо і приступаємо до формування мантів. Таке тісто не порветься при готуванні і добре збереже сік начинки.
Смачних і вдалих страв!