Випробуйте рецепт приготування тіста для пигоди, або корейських мантів. Це дуже смачна страва, а самі манти прозорі і здаються крихкими, як скло.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Крохмаль картопляний – 1 кг
  • Картопля – 1 кг

Процес приготування:

Рецепт тіста для мантів з крохмалем гранично простий! Чистимо картоплю. Нарізаємо кожен бульба на 4 частини і складаємо в каструлю. Потім заливаємо картоплю 1,5 л води. Солимо, варимо до повної готовності. Розминаємо картоплю у воді. Відвар не виливаємо і стежимо за тим, щоб він залишався гарячим! Акуратно збиваємо картопля блендером, щоб не було грудок.

Беремо крохмаль, просіваємо його через дрібне сито в ємність.

До крохмалю заливаємо картопляний відвар. Робимо це поступово, вимішуючи дерев’яною ложкою масу.

Замішуємо тісто. Робити це краще в рукавичках, щоб уникнути опіків. За бажанням. Тісто завжди повинно бути гарячим. Щоб цього домогтися, візьміть каструлю, залийте в неї гарячу воду, а зверху встановіть ємність з тістом.

Тепер відривайте від тесту невеликі шматочки і катайте кульки (в процесі ліплення тісто тримайте під плівкою, прикривши зверху рушником).

Розкочуйте кульки, попередньо вмочаючи їх у крохмаль (не в муку!). Тісто готове, залишилося тільки додати начинку. Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах