Сьогодні поділимося з вами простим і смачним рецептом тіста для пельменів і вареників. Серед інгредієнтів тільки продукти, які є в кожному будинку. А на приготування піде не більше години. Впорається навіть той, хто зовсім далекий від готування!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 300 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – гр.

Процес приготування:

Готувати тісто для пельменів і вареників на кефірі легко! У миску розбийте одне яйце, додайте сіль і цукор. Краще всього використовувати дрібну сіль, вона швидше розчиниться в рідині.

В каструльці злегка підігрійте кефір. Він повинен бути трохи тепліше кімнатної температури. З’єднайте його з сумішшю. Добре перемішайте.

Через сито просіяти борошно. Цей процес зробить її м’якше і наповнить киснем. До неї ж додайте соду і ретельно перемішайте. У центрі миски зробіть поглиблення. Туди відправиться заготовка з кефіру і яйця.

Вилийте кисломолочну суміш у миску з борошном. За допомогою ложки перемішайте до сильної густоти.

Коли заважати ложкою стане важко, перекладіть тісто на стіл. Почніть працювати руками. Присипте робочу зону пшеничним борошном і продовжуйте підсипати її, поки не вийде м’яке еластичне тісто, не прилипающее до рук.

Сформуйте з нього кулю і покладіть в целофановий пакет або накрийте сухим чистим рушником. Залиште тісто відпочити на 20-30 хвилин. З плином часу воно буде готове до використання.

Смачних пельменів і вареників!

Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на кефірі