Сьогодні поділимося з вами простим і смачним рецептом тіста для пельменів і вареників. Серед інгредієнтів тільки продукти, які є в кожному будинку. А на приготування піде не більше години. Впорається навіть той, хто зовсім далекий від готування!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 300 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – гр.
Процес приготування:
Готувати тісто для пельменів і вареників на кефірі легко! У миску розбийте одне яйце, додайте сіль і цукор. Краще всього використовувати дрібну сіль, вона швидше розчиниться в рідині.
В каструльці злегка підігрійте кефір. Він повинен бути трохи тепліше кімнатної температури. З’єднайте його з сумішшю. Добре перемішайте.
Через сито просіяти борошно. Цей процес зробить її м’якше і наповнить киснем. До неї ж додайте соду і ретельно перемішайте. У центрі миски зробіть поглиблення. Туди відправиться заготовка з кефіру і яйця.
Вилийте кисломолочну суміш у миску з борошном. За допомогою ложки перемішайте до сильної густоти.
Коли заважати ложкою стане важко, перекладіть тісто на стіл. Почніть працювати руками. Присипте робочу зону пшеничним борошном і продовжуйте підсипати її, поки не вийде м’яке еластичне тісто, не прилипающее до рук.
Сформуйте з нього кулю і покладіть в целофановий пакет або накрийте сухим чистим рушником. Залиште тісто відпочити на 20-30 хвилин. З плином часу воно буде готове до використання.
Смачних пельменів і вареників!