На мінеральній воді ви можете приготувати універсальне тісто не тільки для пельменів, але і для вареників, мантів і пиріжків. Воно легко розкочується, не прилипає до долонь і столу і не вимагає при розкочуванні багато борошна. Воду для тіста візьміть сильно газовану, оскільки бульбашки газу роблять тісто м’яким, повітряним і пельмені будуть смачніше.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Вода мінеральна (газована) – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто для пельменів на мінеральній воді? У посуд для замішування тіста розбийте яйце, налийте до нього мінеральну воду, рослинне масло і насипте сіль і цукор. Ложкою ці інгредієнти перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися.

Потім до цієї рідкої основі тесту через сито насипте потрібну кількість борошна.

Борошно з мінеральною водою перемішайте спочатку ложкою. Потім добре вимісити тісто руками. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не буде прилипати до долоні і стінки посуду. Тісто має бути пружним і податливим.

Замішане на мінеральній воді тісто скачайте в колобок і залиште в посуд на 20 хвилин для відпочинку, прикривши його серветкою. Після закінчення цього часу можете ліпити пельмені.

Удачі у приготуванні!

Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів з яйцями і рослинним маслом Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді і борошні