Тісто на кефірі заслужено вважається самим ніжним і повітряним. У ньому навіть видно бульбашки повітря, бо воно не забито борошном. Пельмені з нього виходять м’якими і легкими, що обов’язково сподобається всім без винятку.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Кефір – 125 мл
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто для пельменів на кефірі в хлібопічці. Вливаємо в ємність хлібопічки кефір. Краще взяти 1,5% або 2,5% жирності. В ідеалі дістати кефір з холодильника заздалегідь, щоб до моменту готування він був теплим. В іншому випадку кефір потрібно підігріти, однак не переборщіть з температурним режимом. Додаємо яйце середнього розміру. Засипаємо сіль і соду. Можна трохи перемішати їх виделкою, щоб краще поєднати з уже наявною масою.
В окрему миску просіваємо борошно через сито.
З’єднуємо борошно з рідкою масою, додаємо масло. Вставляємо заготовку в хлібопічку і виставляємо режим «Тісто». Зазвичай він триває 1,5 години, але можна дістати раніше, попередньо перевіривши готовність.
Дістаємо тісто і кладемо в поліетиленовий пакет. Ми будемо використовувати його частинами по мірі готування. Працювати з тестом доведеться швидко, бо його поверхня швидко підсихає.
Підсипаємо борошно на стіл і розкачуємо тісто.
Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів в хлібопічці Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників