Заварне тісто – чудовий рецепт, щоб приготувати ідеальні пельмені будинку. Таке тісто не розповзається, легко розкочується, і готувати з нього – одне задоволення. Це прекрасна альтернатива класичному варіанту тесту! Пельмені вийдуть просто смакота!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати заварне тісто для пельменів на окропі з яйцем? Борошно заздалегідь просіваємо через ситечко.

Воду доводимо до кипіння і з’єднуємо воду, яйце, масло і сіль в глибокій ємності.

Тепер поступово додаємо в масу борошно і замішуємо тісто.

Його потрібно добре вимісити протягом 5-7 хв, щоб тісто було гладке і еластичне.

Таке тісто потрібно витримати 20-30 хв. при кімнатній температурі, попередньо накривши його рушником.

Приємного апетиту!

Еластичне тісто для пельменів Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Заварне тісто для пельменів на окропі Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів з яйцями і рослинним маслом Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на 1 кг фаршу