Особливу ноту смак пельменів задає саме тісто. Варіантів його замісу багато, і вам пропонується ще один домашній варіант – замісити тісто для пельменів на молоці. Воно виходить еластичне і м’яке, і пельмені з нього завжди акуратні і красиві.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування тіста для пельменів на молоці в домашніх умовах смачний! Інгредієнти для тіста витримайте деякий час при домашньої температурі, щоб не були холодними. Просійте на сито потрібну кількість пшеничного борошна.
В окремий посуд для замішування тіста перелийте молоко. Для пельменів воно повинно бути свіже і хорошої якості.
Потім у молоко розбийте курячі яйця, насипте сіль і додайте трохи рослинного масла, що робить тісто еластичним і зручним для ліплення пельменів.
Потім віночком молоко з яйцями добре перемішайте до однорідного стану.
Потім до цієї рідкої основі тесту порційно насипайте просіяне борошно, одночасно перемішуючи все віночком.
Коли борошно вбере всю рідину, перекладіть тісто на робочу поверхню столу і продовжите заміс руками. Пам’ятайте, що тісто для пельменів вимішувати треба менше 15 хвилин, це важливий момент в приготуванні гарного тесту. Замішане туге і еластичне тісто скачайте в колобок.
Потім загорніть тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник для відпочинку на 20 хвилин. За цей час клейковина борошна набухне і тісто буде податливим.
Після закінчення цього часу тісто для пельменів на молоці готове до роботи. Можете ліпити красиві пельмені.
Смачних і вдалих страв!
Еластичне тісто для пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів з рослинним маслом Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів на молоці