Тісто для пельменів на воді з яйцями є класичним варіантом. Цей заміс повинна вміти робити кожна господиня. Головною умовою класичного тесту є правильне співвідношення всіх продуктів. Важливо також взяти борошно вищого якості, її обов’язково просіяти, замішувати тісто на теплій воді і вимішувати не менше 15 хвилин. Кількість інгредієнтів визначаємо місткістю склянки – 250мл.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати класичний рецепт тіста на пельмені на воді з яйцями легко! У склянку налийте теплу воду і розчиніть в ній чайну ложечку солі.

В посуд для замісу тіста просійте на сито потрібну кількість пшеничного борошна вищого сорту, бажано просіяти двічі. ½ Склянки борошна відніміть для подальшого замісу.

Перелийте до борошні солону воду і розбийте яйця.

Потім рукою тісто в посуді замісіть, щоб тісто забрало все борошно.

На робочу поверхню столу насипте решту борошна і перекладіть на неї тісто.

Продовжите заміс ще протягом 15 хвилин і до тих пір, поки тісто не буде прилипати до долонь. Під час замісу добре тісту дати відпочинок на 3-5 хвилин.

Замішане тісто має бути гладким і пружним.

Потім перекладіть тісто в поліетиленовий пакет і залиште для відпочинку на 30 хвилин, після чого можете ліпити пельмені. Тісто в пакеті добре зберігається в холодильнику протягом 3 днів і його можна заморозити.

Смачних пельменів!

Еластичне тісто для пельменів Тісто в домашніх умовах Тісто для мантів і пельменів Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів на 1 кг фаршу Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді, борошні і яйцях