Тісто для пельменів з яйцем і рослинним маслом виходить дуже смачним і апетитним. Ці два продукти – справжній секрет в приготуванні якісного, еластичного тіста. З таким тестом і страва буде приголомшливим! А готувати його дуже просто і швидко!
Порада: Для тіста краще всього вибирати борошно вищого сорту. У ній міститься більше клейковини, завдяки якій тісто виходить пластичним, а пельмені не розвалюються.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто для пельменів з яйцем і рослинним маслом? Борошно просіваємо з допомогою ситечка і додаємо до неї сіль.
Тепер підігріваємо воду, приблизно до 30-40 градусів, так борошно швидше розійдеться.
Додаємо воду, рослинне масло і яйце до борошні, замішуємо тісто.
Вимішуємо тісто близько 10 хвилин, щоб воно вийшло досить еластичним.
Накриваємо плівкою або рушником, щоб тісто не висохло, і даємо йому відпочити 30 хв. За цей час борошно і рідина повністю. З’єднуватися, а значить тісто не розвалитися під час варіння.
Приємного апетиту!
Еластичне тісто для пельменів Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для мантів і пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів на воді з яйцями Тісто для пельменів на воді і борошні