Рецепт для шанувальників і любителів житніх продуктів. Пельмені виходять на увазі як звичайні, але смак інший, специфічний. Працювати з тестом з житнього борошно складніше, так як воно не розтягується і швидко рветься, тому його розкочують в харчовій плівці і качалку змащують маслом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Житнє обдирне борошно (для тіста) – 140 гр.
  • Житнє обдирне борошно (для тіста) – 60 гр.
  • Вода – 80 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для пельменів з житнього борошна. Спочатку підготуйте всі продукти для приготування цієї страви.

В посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість житнього борошна.

У борошно додайте сіль і ложкою перемішайте.

гірці борошна зробіть поглиблення і влийте воду кімнатної температури.

Розбийте в посуд одне яйце.

Рукою, смазанною рослинним маслом, вимісіть тісто. Потім прикрийте його тарілкою або покладіть в пакет і залиште на півгодини для відпочинку. За цей час можете підготувати фарш для пельменів.

Приготоване тісто на столі, присипаній житнім борошном, розділіть на шматочки і скачайте з в ковбаски.

Потім наріжте ковбаски на маленькі шматочки.

Розгортайте тісто по парі шматочків (житнє тісто швидко підсихає і зліпити пельмені складно) через харчову плівку або качалку змастіть рослинною олією.

З декількох розкатаних кружечків відразу ліпіть пельмені.

Смачних страв з житньої муки!

Тісто для пельменів з яйцем Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді з яйцями