Тісто для піци може бути прісним і здобним. Прісне дріжджове тісто готується без яєць і молока, з-за чого виходить менш калорійним.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 420 гр.
- Вода – 250 мл
- Свіжі дріжджі – 15 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 25 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для піци на дріжджах без яєць і молока? Свіжі дріжджі розімніть вилкою, додайте цукор і перемішайте до утворення рідкої кашки.
підігрійте Воду до 38-40 градусів і залийте нею дріжджі, перемішайте. Накрийте Миску кухонним рушником і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Дріжджі за цей час повинні активізуватися.
Додайте опару сіль і рослинне масло, перемішайте. Борошно просійте і частинами починайте вводити в опару. Кожен раз перемішуйте тісто до однорідного стану.
Потім викладіть тісто на посипаний борошном стіл і продовжуйте вимішувати руками.
Далі тісто покладіть в миску, накрийте його харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40-50 хвилин. За цей час тісто помітно збільшиться в об’ємі, його потрібно ще раз обім’яти руками і можна приступати до формування піци.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді Швидке тісто для піци на сухих дріжджах