Якщо вам потрібно швидко приготувати піцу і неодмінно смачну (наприклад, для гостей) – безпрограшним буде рецепт замісу тесту на кефірі. При випічці корж буде легким і не пересохне по краях. До того ж кефірний тісто можна заморозити для іншого разу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 650 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для піци на кефірі на деко. В окрему глибоку миску розбийте яйця, насипте до них сіль і з допомогою віночка трохи їх збийте.

Потім налийте олію і збийте ще раз.

До цієї яєчно-масляної суміші налийте кефір кімнатної температури і вінчиком ще раз перемішайте.

В зручну для замісу тіста посуд насипте просіяне на сито борошно.

До неї порційно перелийте кефірну суміш рукою і замісіть тісто. Воно має бути м’яким і липким. Тісто залиште на 10 хвилин для вистоювання. Потім тісто перекладіть на деко, застелене папером для випічки. Тісто мокрими руками розподіліть по листу, формуючи тонкий коржик.

Потім на тісто нанесіть шар будь-якого соусу, укладіть начинку і можете випікати піцу.

Вдалою і смачної випічки!

Бездріжджове тісто для піци на кефірі Дріжджове тісто для піци на кефірі Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Тонке тісто для піци