Головним якістю смачної піци є її вдала основа. Саме харчова сода буде гідною заміною дріжджам, і піца з такого тіста виходить тоненькою і з хрусткими краями.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 150 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування тіста для піци на молоці і соді? У посуд для замішування тіста налийте холодне молоко, розбийте яйце, насипте сіль і соду і вінчиком або виделкою все добре перемішайте.
Потім в цю рідку основу порційно насипте просіяне на сито борошно і ложкою тісто замішують відразу. Воно має бути густим.
Потім перекладіть тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, і продовжите заміс.
Замішане тісто скачайте в колобок.
Потім налийте на робочу поверхню рослинне масло.
Тісто покладіть на масло і продовжуйте замішувати, поки вона не вбере все масло.
Ваше тісто має вийти дуже еластичним і не прилипати до долонь. Тісто перекладіть в миску і залиште на 30 хвилин для вистоювання. За цей час підготувати начинку для піци.
Після закінчення цього часу можете збирати піцу і випікати на деку або сковорідці.
Смачною і вдалою випічки!
Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци на молоці Тонке тісто для піци Швидке тісто для піци на сухих дріжджах