Головним якістю смачної піци є її вдала основа. Саме харчова сода буде гідною заміною дріжджам, і піца з такого тіста виходить тоненькою і з хрусткими краями.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для піци на молоці і соді? У посуд для замішування тіста налийте холодне молоко, розбийте яйце, насипте сіль і соду і вінчиком або виделкою все добре перемішайте.

Потім в цю рідку основу порційно насипте просіяне на сито борошно і ложкою тісто замішують відразу. Воно має бути густим.

Потім перекладіть тісто на робочу поверхню столу, присипану борошном, і продовжите заміс.

Замішане тісто скачайте в колобок.

Потім налийте на робочу поверхню рослинне масло.

Тісто покладіть на масло і продовжуйте замішувати, поки вона не вбере все масло.

Ваше тісто має вийти дуже еластичним і не прилипати до долонь. Тісто перекладіть в миску і залиште на 30 хвилин для вистоювання. За цей час підготувати начинку для піци.

Після закінчення цього часу можете збирати піцу і випікати на деку або сковорідці.

Смачною і вдалою випічки!

Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без дріжджів Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци на молоці Тонке тісто для піци Швидке тісто для піци на сухих дріжджах