Таке тісто готується безопарним способом на пресованих дріжджах. Розстойка у нього недовга: як раз можна підготувати начинку і розігріти духовку, поки тісто підходить. Рецепт сподобається тим, хто не хоче довго возитися на кухні, але любить поласувати домашньою піцою. Тісто після підйому виходить досить м’яким. Щоб зручніше було працювати з ним, рекомендується змастити рослинним маслом руки і робочу поверхню.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сухі дріжджі – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 450 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста для піци на пресованих дріжджах. Пресовані дріжджі поміщаємо в миску і мнемо виделкою, щоб розділити шматочок на частини поменше.
Воду в зазначеній кількості нагріваємо окремо на плиті або в мікрохвильовій печі до температури тридцять п’ять – сорок градусів. Заливаємо теплою рідиною живі дріжджі і перемішуємо до повного розчинення. Потім розбиваємо прямо в дріжджову суміш яйце, додаємо цукровий пісок і сіль. Змішуємо всі разом виделкою або вінчиком.
В отриману масу вливаємо рослинне масло, перемішуємо.
Слідом додаємо оцет, знову перемішуємо.
Просіваємо борошно і додаємо її порціями в отриману рідку суміш. Спочатку замішуємо тісто ложкою, а потім руками. Борошно різних виробників може відрізнятися своїми характеристиками, тому її необхідну для тесту кількість може дещо відрізнятися від вказаного в рецепті. Орієнтуємося на підсумкову консистенцію – вона повинна бути нетугий, м’якою, податливою, при цьому тримає форму. Скачуємо тісто в кулю і покласти в миску. Покриваємо її чистим рушником і ставимо в тепле місце на тридцять хвилин.
За вказаний час тісто має помітно збільшиться в об’ємі і стати більш пишним, пористим. Викладаємо його на змащену рослинним маслом поверхню і розгортаємо в пласт за допомогою качалки. Оптимальна товщина розкатаної основи для піци – п’ять-шість міліметрів. Зверху розподіляємо начинку і відправляємо оформлену піцу у вже розігріту до 200 градусів духовку. Орієнтовний час випікання – двадцять хвилин.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци на воді Тісто на воді для піци на сухих дріжджах Тонке тісто для піци на воді як у піцерії