Щоб зробити піцу більш корисною, основу для неї можна приготувати з цільнозерновий борошном. Вона містить набагато більше вітамінів і клітковини, ніж пшеничне борошно вищого сорту. Але щоб текстура тіста була оптимальною, до цільнозерновий борошна все ж додаємо трохи борошна традиційної. В якості начинки ідеально підійде ніжна моцарелла, томати і прованські трави.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно цільнозернові – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Вода – 50 мл
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто для піци з цільнозерновий борошна на дріжджах легко! У миску покласти теплу воду, додаємо сухі дріжджі і цукровий пісок. Розмішуємо всі разом віночком до повного розчинення сухих частинок. Залишаємо суміш на двадцять хвилин в теплому місці. За цей час рідина вкриється піною і трохи збільшиться в об’ємі.
Тісто зручно замішувати в чаші блендера або комбайна. Всипаємо в чашу цільнозернове і пшеничне борошно, сіль. Вливаємо олію. Вводимо дріжджову рідина. Замішуємо тісто з допомогою приладу або вручну. Виходить добре оформлена м’яка маса. Залишаємо тісто в теплі на тридцять-сорок хвилин для підйому.
Після розстойки тісто розгортаємо в круглий коржик. Оптимальна товщина – три-чотири міліметри. При випіканні тісто ще трохи підніметься. Розкладаємо на поверхні заплановану начинку.
Духовку заздалегідь нагріваємо до температури 180 градусів.
Лист з піцою встановлюємо на середньо-нижньому рівні і випікаємо виріб протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци в духовці Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци на воді Тісто на воді для піци на сухих дріжджах