Ласунам і любителям випічки хочу запропонувати чудовий рецепт тіста для пиріжків зі щавлем, приготованих на сковороді. Випічка виходить незвичайно апетитною і сподобається всім без винятку.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 950 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сухі дріжджі – 50 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати тісто для пиріжків з щавлем на сковороді просто! Насамперед підготуйте начинку для пиріжків.
В глибокій ємності з’єднайте третину необхідної кількості теплого молока і пресованих дріжджів, додайте цукровий пісок, трохи пшеничного борошна і ретельно перемішайте до повного розчинення. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10 хвилин.
Опару вилийте в глибоку ємність, додайте попередньо розтоплене вершкове масло, сіль, розбийте курячі яйця, влийте молоко, що залишилося і ретельно перемішайте. Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте. Тісто добре вимісити руками.
Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз. Цей процес може зайняти 30-40 хвилин.
Готове тісто розділіть на однакові частини. Викладіть підготовлену начинку.
В глибоку сковороду налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки.
Обсмажте пиріжки зі щавлем до апетитної рум’яної скоринки з усіх боків.
Гарячі пиріжки викладіть на блюдо, застелене паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло. Готові пиріжки подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на молоці Тісто на молоці для пиріжків з картоплею