Еластичне й слухняне дріжджове тісто для вак-біляшів однаково добре підійде для будь-яких пиріжків. Легкий рецепт дріжджового тіста, яке не рветься при розкочуванні. Скористайтеся цим рецептом і приготуйте смачні біляші для своїх близьких.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Борошно пшеничне – 400 – 500 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати тісто для вак-біляшів на молоці? У каструлю влийте молоко і підігрійте його до 35 градусів. У тепле молоко додайте сухі дріжджі і цукор, перемішайте. Дріжджову масу залиште на 10-15 хвилин в теплому місці.
Борошно змішайте з дрібною сіллю і просійте через сито.
Яйце окремо збийте вінчиком до однорідної маси.
Додайте в підійшли дріжджі збите яйце і всипте частинами борошно, поступово замісіть тісто.
В останню чергу додайте рослинне масло і перемішайте тісто ще раз, воно має бути м’яким і не липнути до рук. Накрийте тісто мискою або сухим рушником, залиште його на 1-1,5 години. Перед тим, як приступити до формування вак-біляшів, обімніть тісто руками на просыпанной борошном стільниці.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах