Еластичне й слухняне дріжджове тісто для вак-біляшів однаково добре підійде для будь-яких пиріжків. Легкий рецепт дріжджового тіста, яке не рветься при розкочуванні. Скористайтеся цим рецептом і приготуйте смачні біляші для своїх близьких.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 400 – 500 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати тісто для вак-біляшів на молоці? У каструлю влийте молоко і підігрійте його до 35 градусів. У тепле молоко додайте сухі дріжджі і цукор, перемішайте. Дріжджову масу залиште на 10-15 хвилин в теплому місці.

Борошно змішайте з дрібною сіллю і просійте через сито.

Яйце окремо збийте вінчиком до однорідної маси.

Додайте в підійшли дріжджі збите яйце і всипте частинами борошно, поступово замісіть тісто.

В останню чергу додайте рослинне масло і перемішайте тісто ще раз, воно має бути м’яким і не липнути до рук. Накрийте тісто мискою або сухим рушником, залиште його на 1-1,5 години. Перед тим, як приступити до формування вак-біляшів, обімніть тісто руками на просыпанной борошном стільниці.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для біляшів Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для біляшів на молоці Тісто для біляшів на сухих дріжджах