В духовці вак-біляші виходять більш пишними і не такими жирними, як обсмажені на олії. Ми розповімо, як легко замісити тісто для чудових біляшів.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1/3 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для вак-біляшів в духовці? Підігрійте воду до 30-40 градусів, влийте її в миску. У воду всипте цукор.

Потім додайте сухі дріжджі, перемішайте їх з водою. Щоб дріжджі активізувалися, залиште цю масу в теплому місці на 20 хвилин.

Коли дріжджі почнуть працювати, на поверхні води з’явиться піна.

Далі додайте в дріжджову масу сіль, перемішайте.

Борошно просійте і частинами введіть в миску. Після кожної порції перемішуйте тісто.

Коли тісто стане однорідним, влийте рослинне масло, продовжуйте вимішувати руками.

Готове тісто має бути гладким і еластичним. Залиште тісто на 20 хвилин, за цей час набухне клейковина. Потім ще раз обімніть тісто руками, залиште його на півгодини для підйому. Через півгодини знову перемніть тісто і ще раз залиште його на 30 хвилин. Після цього можна приступати до ліплення біляшів.

Приємного апетиту!

Вак-біляші Дріжджове тісто для біляшів Тісто для біляшів Тісто для біляшів з м'ясом Тісто для вак-біляшів в духовці