Знаменита татарська закуска, чебуреки, вже давно і щільно закріпилася у нашому повсякденному раціоні. Замісити легке і повітряне тісто для чебуреків в домашніх умовах нескладно. Завдяки додаванню горілки в тісто, воно виходить більш еластичним, а при смаженні утвориться хрустка скориночка.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вода – 0,2 л
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста на чебуреки на воді без яєць. Воду доведіть до кипіння, влийте її в миску, додайте сіль і склянку борошна. Швидко змішайте інгредієнти.

Підсипати частинами просіяне борошно і продовжуйте замішувати тісто. Коли тісто стане дуже густим, вимішуйте його руками. Робіть це до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук.

Потім дайте тісту відпочити 10-15 хвилин і ще раз добре вимісити його руками. Таке замішування в два етапи дозволить отримати щільне, але в теж час ніжне тісто.

Тісто розділіть на кілька рівних частин, розкачати їх і зліпіть чебуреки.

Приємного апетиту!

Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків без яєць Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое