Це один з найпростіших і бюджетних варіантів тіста для чебуреків, який можна приготувати в домашніх умовах. Тісто виходить щільним і еластичному, при тонкому розкачування і ліпленні не рветься.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Горілка – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати тісто для чебуреків на окропі з яйцем і рослинним маслом. У каструлі змішайте сіль, воду, рослинне масло, поставте її на середній вогонь і закип’ятити.

Коли суміш в каструлі закипить, вимкніть вогонь. Додайте в каструлю 0,5 склянки просіяного борошна і швидко перемішайте до однорідності. Залиште на 10-15 хвилин, щоб маса охолола.

Потім введіть одне яйце, горілку і перемішайте.

Далі введіть борошно і замісіть тісто.

В результаті у вас вийде грудку еластичного тіста, прикрийте його рушником і залишити на 40-60 хвилин. За цей час підготуйте начинку.

Тісто розділіть на 6 рівних шматків, кожен розкачати в круглий коржик, покладіть начинку і зліпити чебуреки.

Приємного апетиту!

Заварне тісто для чебуреків на окропі Тісто для чебуреків з горілкою як в чебуречній з бульбашками Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків класичне Тісто для чебуреків на воді