Рецепт тіста для мантів на гарячій воді, або заварного, повинен бути в арсеналі кожної господині. Таке тісто «поважають» за еластичність і податливість, секрет яких укладено сильної клейковини борошна, заварений окропом. Таке тісто оцінять і ті господині, які не мають досвіду роботи з тестом і «бояться качалки».
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Окріп – 1 склянка
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати тісто на гарячій воді для мантів? Насамперед підготуйте всі продукти для замісу тіста для мантів.
В невелику чашку або піалу розбийте одне куряче яйце, насипте до нього сіль і віночком яйце просто розмішайте, не збиваючи.
В посуд для замішування тіста через сито насипте потрібну кількість пшеничного борошна, налийте ложку рослинного масла і борошно з маслом перемішайте ложкою.
Потім у цю суміш перелийте склянку окропу і все швидко і інтенсивно ложкою перемішайте, щоб борошно заварилася вся одночасно, інакше якість тесту порушиться.
Потім до цієї маси, а вона вже трохи охолоне, вилийте яєчну суміш і продовжите заміс тіста руками. В цей час можете потроху досипати борошно, щоб тісто вийшло тугим і не прилипало до долонь.
Потім перекладіть тісто на посипану мукою робочу поверхню і продовжуйте заміс протягом 10-15 хвилин. Замішане на окропі тісто для мантів скачайте в колобок, дайте йому 20-30 хвилин для відпочинку, помістивши в пакет і потім приступайте до формування мантів.
Смачних і вдалих страв!