Тісто, приготоване на кефірі без масла, виходить надзвичайно ніжним і м’яким. Якщо ви хочете порадувати своїх близьких, обов’язково приготуйте курник. Для приготування курника я найчастіше використовую тісто, приготоване саме за цим рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Кефір – 400 мл
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Курка (м’якоть) – 500 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати тісто на кефірі без масла для курника? У глибоку ємність просійте половину необхідної кількості попередньо просіяного через дрібне сито пшеничного борошна і харчової соди, додайте сіль і ретельно перемішайте. Поступово влийте кефір кімнатної температури і перемішайте.
Куряче яйце розбийте в невелику ємність і з допомогою віночка збийте до стану однорідної консистенції. Збите яйце введіть в тісто і добре перемішайте.
В тісто просійте другу половину пшеничного борошна. Перемішайте, а потім добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет і покладіть його в холодильник на 20-30 хвилин.
Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім відваріть до напівготовності в підсоленій воді, після чого остудіть і наріжте невеликими шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді, а потім дрібно наріжте. Обсмажте до м’якості на невеликій кількості рослинного масла.
Куряче м’ясо – курячу грудку або філе курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте тонкими скибочками.
Глибоку сковороду розігрійте на середньому вогні, налийте трохи олії. Викладіть нарізане куряче м’ясо, постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Посоліть і поперчіть. Перемішайте.
Деко застеліть папером для випічки. Відпочиле тісто розділіть на 2 частини, кожну частину розкачайте качалкою в рівний прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть на деко. Половину картоплі викладіть на тісто.
Зверху викладіть обсмажене куряче м’ясо і цибулю.
Потім викладіть другу половину картоплі.
Поверх начинки викладіть другий пласт тіста. Добре защепніть краї тіста, із залишків тіста сформуйте прикраси.
Курячий жовток збийте вінчиком або виделкою, а потім змастіть отриманою масою курник зверху, скориставшись силіконової пензликом. Курник помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 45 хвилин.
Готовий курник подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курник з куркою та картоплею Курник класичний Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на кефірі