Тісто, приготоване на кефірі без масла, виходить надзвичайно ніжним і м’яким. Якщо ви хочете порадувати своїх близьких, обов’язково приготуйте курник. Для приготування курника я найчастіше використовую тісто, приготоване саме за цим рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Кефір – 400 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Курка (м’якоть) – 500 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати тісто на кефірі без масла для курника? У глибоку ємність просійте половину необхідної кількості попередньо просіяного через дрібне сито пшеничного борошна і харчової соди, додайте сіль і ретельно перемішайте. Поступово влийте кефір кімнатної температури і перемішайте.

Куряче яйце розбийте в невелику ємність і з допомогою віночка збийте до стану однорідної консистенції. Збите яйце введіть в тісто і добре перемішайте.

В тісто просійте другу половину пшеничного борошна. Перемішайте, а потім добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет і покладіть його в холодильник на 20-30 хвилин.

Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім відваріть до напівготовності в підсоленій воді, після чого остудіть і наріжте невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в прохолодній воді, а потім дрібно наріжте. Обсмажте до м’якості на невеликій кількості рослинного масла.

Куряче м’ясо – курячу грудку або філе курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте тонкими скибочками.

Глибоку сковороду розігрійте на середньому вогні, налийте трохи олії. Викладіть нарізане куряче м’ясо, постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Посоліть і поперчіть. Перемішайте.

Деко застеліть папером для випічки. Відпочиле тісто розділіть на 2 частини, кожну частину розкачайте качалкою в рівний прямокутний пласт товщиною приблизно 1 сантиметр. Викладіть на деко. Половину картоплі викладіть на тісто.

Зверху викладіть обсмажене куряче м’ясо і цибулю.

Потім викладіть другу половину картоплі.

Поверх начинки викладіть другий пласт тіста. Добре защепніть краї тіста, із залишків тіста сформуйте прикраси.

Курячий жовток збийте вінчиком або виделкою, а потім змастіть отриманою масою курник зверху, скориставшись силіконової пензликом. Курник помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 45 хвилин.

Готовий курник подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник з куркою та картоплею Курник класичний Курник на тесті без дріжджів Тісто для курника Тісто для курника з м'ясом і картоплею Тісто для курника на кефірі