Традиційно для чебуреків використовують прісне тісто, так як воно добре поєднується з м’ясом. Проте варіант тесту на кефірі виходить більш м’яким і еластичним, з ним дуже легко працювати.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто на кефірі для чебуреків з м’ясом? Кефір підігрійте до кімнатної температури, можна просто заздалегідь дістати його з холодильника. Всипте у кефір соду, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Потім додайте сіль і яйце, масу збийте до однорідного стану.
Борошно просіяти через дрібне сито і додайте в кефірну масу. Починайте замішувати тісто виделкою.
Коли всі інгредієнти змішаються між собою і маса стане щільною, переходите до вымешиванию тіста руками. Робіть це, поки тісто не почне відлипати від рук, і маса не стане гладкою і еластичною.
Тісто укрийте рушником і залиште на 30 хвилин.
Далі приготуйте начинку, розкачайте тісто в круглі коржі, зліпіть чебуреки і обсмажте їх на рослинному маслі.
Приємного апетиту!
Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое