Традиційно для чебуреків використовують прісне тісто, так як воно добре поєднується з м’ясом. Проте варіант тесту на кефірі виходить більш м’яким і еластичним, з ним дуже легко працювати.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто на кефірі для чебуреків з м’ясом? Кефір підігрійте до кімнатної температури, можна просто заздалегідь дістати його з холодильника. Всипте у кефір соду, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Потім додайте сіль і яйце, масу збийте до однорідного стану.

Борошно просіяти через дрібне сито і додайте в кефірну масу. Починайте замішувати тісто виделкою.

Коли всі інгредієнти змішаються між собою і маса стане щільною, переходите до вымешиванию тіста руками. Робіть це, поки тісто не почне відлипати від рук, і маса не стане гладкою і еластичною.

Тісто укрийте рушником і залиште на 30 хвилин.

Далі приготуйте начинку, розкачайте тісто в круглі коржі, зліпіть чебуреки і обсмажте їх на рослинному маслі.

Приємного апетиту!

Тісто для чебуреків Тісто для чебуреків без горілки Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое