Пиріжки з капусти, приготовані на дріжджовому тесті з кефіру, виходять дуже хутровими і поживними. Густе, еластичне, міцне – кращого тіста для пиріжків просто не придумаєш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 0, 5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 1 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 400 – 500 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати тісто на кефірі для пиріжків з капустою в духовці легко! Відразу приготуємо опару. Для цього злегка підігріваємо воду і розмішуємо до неї сухі дріжджі і ложку цукру. Ставимо суміш у тепле місце на 15 хв
В окреме ємності змішуємо кефір, яйце, рослинне масло і готову опару. Все добре перемішуємо.
Тепер поступово вводимо муку, щоб тісто вийшло однорідним.
Посипаємо мукою стільницю і вимішуємо еластичне тісто. Накриваємо готове тісто рушником і йдіть на 60 хв. у тепле місце, щоб воно підійшло.
За цей час тісто підніметься приблизно в 2 рази, його потрібно обім’яти руками і знову вимісити. А потім розкачати для приготування пиріжків.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто на кефірі для пиріжків в духовці Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею