Незмінним шедевром домашній кулінарії є пиріжки з яйцем і зеленою цибулею. Ніжне і повітряне тісто для них замішується на кефірі. Пиріжки приготуються просто і швидко. Вони чудово підходять і до обіду, і до вечері, і для перекусу.
Інгредієнти: на 18 порц.
- Борошно пшеничне – 580 гр.
- Кефір – 300 мл
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати тісто на кефірі для пиріжків з яйцем з цибулею на сковороді? Спочатку підготуйте вказане в рецепті кількість продуктів.
В посуд для замішування тіста насипте половину просіяного на сито борошна.
В інший посуд налийте підігрітий в мікрохвильовці кефір. Потім вбийте яйце, налийте 3 ложки рослинного масла і перемішайте віночком до однорідного стану.
В борошно перелийте кефірну суміш і додайте гашену оцтом соду. Перемішайте віночком ці інгредієнти. У вас повинно вийде тісто консистенції нежирної сметани.
Потім до цього тесту насипте другу половину борошна і замісити тісто, щоб воно забрало все борошно.
Рука змастіть іншим маслом і перекладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто протягом 3 хвилин добре вимісіть. Воно повинно вийти м’яким, ніжним і не прилипати до долонь.
Потім тісто скачайте в колобок і, прикривши шматочком харчової плівки, залиште на 30 хвилин для відпочинку. За цей час воно стане дуже податливим і з ним буде добре працювати.
Після закінчення цього часу можете приступати до формування пиріжків з яйцем і зеленою цибулею.
Смачною і вдалою випічки!
Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто на кефірі без дріжджів для пиріжків смажених на сковороді Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею Тісто на кефірі з содою для пиріжків Швидке тісто для пиріжків