Якщо перед вами стоїть завдання швидко приготувати пиріжки з начинкою, то краще замісити тісто на кефірі. Воно виходить майже таким же повітряним і пористим, як дріжджове і відмінно підійде для смаження пиріжків.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 2 – 2.5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.66 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тісто на кефірі з содою для пиріжків на сковороді. У миску налийте кефір, всипте цукор і сіль за смаком.
Далі влийте рослинне масло.
Борошно просійте і частинами додайте в миску до кефіру, замісіть тісто.
Всипте соду і ще раз перемішайте тісто.
Тісто скачайте в грудку і залиште на півгодини. Воно стане більш повітряним, його можна обробляти і ліпити пиріжки.
Приємного апетиту!
Тісто без яєць для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків без яєць і дріжджів Тісто для пиріжків в маслі Тісто на кефірі без яєць для пиріжків Тісто на кефірі для пиріжків з картоплею Тісто на кефірі для пиріжків смажених на сковороді Тісто на кефірі з содою для пиріжків